Operation "laga djungel"

Meen tjaa!!

 

Jag tänkte berätta om dagens äventyr när jag skulle till djungeln på 90gQ.

 

Jag gick som vanligt på bryggan ute i vattnet när jag plötsligt upptäckte att något var fel... Bryggan slutade mitt i en vägg!

Detta var alltså resultatet av en felaktig backup som gjorts någon gång tidigare. Paniken steg inom mig. Skulle allt vara förlorat nu? Skulle jag aldrig få återse min boplats på samma sätt som tidigare?

Jag gjorde självklart det enda rätta, jag ringde doktor Stamsite! Doktorn dök upp på mindre än en timme.... (upptagen som vanligt...)

När han upptäckte vad som var fel började han genast att arbeta. Han ville dock jobba i fred så servern stängdes ner en kort period.

Efter ett tag fick jag besked från doktorn: patienten har överlevt och operationen blev lyckad. Nu kunde jag åter logga in.

ALLT VAR ÅTERSTÄLLT! Befolkningen i djungeln jublade av glädje.

 

Doktor Stamsite uttalar sig om operationen:

"Efter många försök att lyckas med transplantationen så uppfann jag en ny teknik som jag kallar Region-Switch! Denna teknik fungerar så att man letar upp det skadade stället och byter ut det mot ett friskt ställe!"

"Är detta första gången du gör ett sådant här ingrepp?"

"Ja, innan har man ju varit tvungen att byta ut hela patienten eller kapa ur delar och lägga dom i burkar för att senare behandlas!"

 

Tack för mig!

//Olof "loffmaster" Ivarsson
https://twitter.com/loffmaster

Kembridge är borta!

Hejhej!


Detta blir mitt första inlägg här på 90gQ sidan,  så det är väl skoj. Många har undrat om jag blivit bannad/slutat på gQ, men det har jag icke gjort! Under senaste tiden har jag jobbat på ett nytt projekt; bygga om Kembridge. Därav har jag nu rivit alla byggnader som funnits innan, förutom vägarna, muren och tornet från vilket bilderna här nedanför är tagna.

 

Här är en före/efter bild (inte världens bästa bilder, men det får duga)

 

Återkommer med uppdateringar när jag kommit längre.

Ha det bra!

På tal om hönor....

Jag trodde att alla mina kycklingar hade rymt för inhägnaden var nästintill tom. Efter en undersökning  visade det sig att alla (ca 350 st!!) kycklingar hade gått ner i ett hål där det saknades ETT block!!! Jag tror att de gömde sig inför slakten...

Vem kom först, hönan eller fåret?Har du vägarna förbi Goron-stationen så är det stor chans att du ser Hönan och Fåret. Legenden säger att de har varit där länge, så länge att ingen riktigt vet hur de hamnade där. Lyssnar du noga kanske du också kan lyckas höra någon av deras djupa diskussioner. Vad diskussionerna handlar om får du lyckas lista ut själv..om du förstår vad får och hönor säger..

Den ultimata frågan är, kommer jag klara detta?

Minethol färdigt.

 

Minethol är härmed klassificerat som färdigt.

 


Efter 3 år av byggande(med lite breaks då och då för annat) är Minethol idag, 2014-03-04, färdigt.

Fästningen kan komma att bli uppgraderad till en Railhub, men det ändrar inte dess väggar eller generella struktur. 

 

Minethol har alltid varit det arbete jag varit med känd för på servern samt det bygge som legat närmast mitt hjärta under hela min tid på 90gQ. 

 

Jag vill tacka Kevin(PenguinKN/kevv_n) för hans arbete i Asilon. Utan den sten han producerat hade detta aldrig varit möjligt.

Första köpet hos världens första Drive-Thru i Nirethia!

Evelins matbutik sedd utifrån!

 

Rälsutvägen och gåingången

 

Här är rödljuset man sitter i om man är påväg förbi Evelins shop där man kan välja att åka in på Drive-Thru

 

Världens första Drive-Thru köp har gjorts av kanto76 och här är en bild på köpet

 

Här ser vi hur nöjd han är! :D

Nya ritningar för centrum i Nirethia!

Ombyggnaden är inspelad så timelapses lär det bli :)

Ny uppfinning! Trevägsrödljus med tillbakaknapp åt varje håll!

Detta är alltså en riktigt kompakt version av en trevägskorsning där man kan åt varje håll välja vilket håll du vill åka och tillochmed välja att åka tillbaka. Tillbakaknapp kräver att alla tre cellerna ska modifieras vilket kräver mycket extra rum. Men trotts det så är den väldigt kompakt.

 

Här är kopplingen, bilden ovan är med en box runt, om man ska ha den under marken så kan ramen också tas bort och göra den 1 block mindre på varje sida.

 

Jämförelse med dom andra likadana fast utan tillbakaknapp.

Rödljus med transport support!

Har börjat ta fram en ny design på INPUT i ett rödljus där det finns plats för att ha en transportvagn med sig överallt i staden ifall dessa är installerade :)