Nirethia ger jobb till ungdommarna!

I Nirethia nu så läggs det ut skyltar för jobbmöjligheter där man kan göra ett snabbt jobb för lite pengar ifall man behöver pengar snabbt! Nya systemet för att köpa ytor i Nirethia är det som gör att Nirethias kommun har råd att betala ut jobblöner!

Nya vägar i Nirethia, bara kanske!

Testbygger vägar just nu eftersom vägarna definitivt måste fixas :)

Betalstationerna till lotteriet!

Vi hade sånnahär Pierre byggde i det gamla lotteriet i Avalon men jag kände att det var för mesigt att ta hans design så utan att kolla på hans så gjorde jag iprincip en exakt likadan på så sätt att den fungerar exakt likadant som hans fast min egna design. Jag är oftast väldigt emot att ta andras designer om jag känner att jag kan klara av det själv så det var fallet här, jag har absolut inget emot hans design och båda fungerar lika bra. Jag är bara envis xD

 

Och här är utrymmet jag lämnat så man kan gå där och plocka vinsten som folk bettat :)

Kyckling-maskinen klar!Nu är äntligen kyckling-maskinen jag jobbat på färdig! Detta är bara första versionen och den kommer förbättras mycket med tiden. Tre dubbelkistor med ägg är kopplade till just denna maskin men det kommer kunna ändras beroende på storleken på maskinen och önskad storlek på "slakten".

 

Maskinen fungerar så att spaken till höger skjuter ut ägg som kläcks till små kycklingar. När de vuxit upp går man fram och klickar på knappen till vänster som släpper ut lava exakt så länge att den sätter eld på kycklingarna som vuxit sig stora och sedan åker lavan tillbaka in i Dispensern igen. Kycklingarna som är stora kommer grillas till den perfekta krispigheten och sedan falla ner igenom slabsen och in i Hoppers som ligger under hela maskinen. Där kommer de varsamt fraktas till kistor som håller den grillade kycklingen varm tills den fraktas ut i butik.
De kycklingar som fortfarande är små och inte stora och saftiga nog att slaktas kommer skyddas av att de står på nedre slabs, så lavan inte når dem, så de kan växa till önskad storlek!


Just denna kommer från och med nu kallas "Kycklingmördaren".

Invånarna i Cyrin

Fr. V. Eeken, Faorie_Liamna, LibertyxD, SweHenrik, Anden7738

Invånarna i Cyrin för nuvarande. Bild ritad av Faorie.

Våren är här!


Nirethia ska äntligen bli av med snö som inte längre hör hemma här. Det här kommer nog vara ett långvarigt projekt och jag förväntar mig inte att bli klar den närmsta tiden... Jag kommer jubla när allt är klart.Om snö ändå kunde smälta själv i Minecraft...

Nirethias towncenter rivs för renovering!

Här är det från min shop, ser så tomt ut, men det kommer strax bytas ut mot ett nytt o fräsht towncenter :)

 

Nytt towncenter i Nirethia, Mall!

Denna gången går jag efter mer modern stil eftersom Nirethia alltid varit den "tekniska" staden och förtjänar att se ut som det. Jag själv är väldigt för modern stil men aldrig lyckats riktigt göra det tidigare i Minecraft när Nirethia skapades eftersom det fanns knappt några block att jobba med som såg moderna ut. Nu dock så tänker jag dra ut all kreativitet med de relativt nya quartz och olika färgen med ull :D

 

Notera att byggnaden är inte helt klar än! Inredningar och vissa fönster är inte klara :)

Operation "laga djungel"

Meen tjaa!!

 

Jag tänkte berätta om dagens äventyr när jag skulle till djungeln på 90gQ.

 

Jag gick som vanligt på bryggan ute i vattnet när jag plötsligt upptäckte att något var fel... Bryggan slutade mitt i en vägg!

Detta var alltså resultatet av en felaktig backup som gjorts någon gång tidigare. Paniken steg inom mig. Skulle allt vara förlorat nu? Skulle jag aldrig få återse min boplats på samma sätt som tidigare?

Jag gjorde självklart det enda rätta, jag ringde doktor Stamsite! Doktorn dök upp på mindre än en timme.... (upptagen som vanligt...)

När han upptäckte vad som var fel började han genast att arbeta. Han ville dock jobba i fred så servern stängdes ner en kort period.

Efter ett tag fick jag besked från doktorn: patienten har överlevt och operationen blev lyckad. Nu kunde jag åter logga in.

ALLT VAR ÅTERSTÄLLT! Befolkningen i djungeln jublade av glädje.

 

Doktor Stamsite uttalar sig om operationen:

"Efter många försök att lyckas med transplantationen så uppfann jag en ny teknik som jag kallar Region-Switch! Denna teknik fungerar så att man letar upp det skadade stället och byter ut det mot ett friskt ställe!"

"Är detta första gången du gör ett sådant här ingrepp?"

"Ja, innan har man ju varit tvungen att byta ut hela patienten eller kapa ur delar och lägga dom i burkar för att senare behandlas!"

 

Tack för mig!

//Olof "loffmaster" Ivarsson
https://twitter.com/loffmaster

Kembridge är borta!

Hejhej!


Detta blir mitt första inlägg här på 90gQ sidan,  så det är väl skoj. Många har undrat om jag blivit bannad/slutat på gQ, men det har jag icke gjort! Under senaste tiden har jag jobbat på ett nytt projekt; bygga om Kembridge. Därav har jag nu rivit alla byggnader som funnits innan, förutom vägarna, muren och tornet från vilket bilderna här nedanför är tagna.

 

Här är en före/efter bild (inte världens bästa bilder, men det får duga)

 

Återkommer med uppdateringar när jag kommit längre.

Ha det bra!